marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Krem czekoladowy Milka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czekoladę rozpakować i połamać, jagody rozmrozić i zmiksować. Pozostałe składniki utrzeć na parze,zmieszać z czekoladą.Połączyć z musem.

Krem czekoladowy Milka.

Składniki:

Krem czekoladowy Milka.

 

  • 1,5 tabliczki białej czekolady,
  • 3 żółtka,
  • 3/4 szklanki cukru.
  • szklanka śmietanki 30%,
  • 35 g.jagód mrożonych lub gotowy mus z jagód.

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy Milka.
Jagody rozmrozić i zmiksować na mus. Czekoladę rozpakować i połamać na kawałki i rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej w misce położonej na rondlu z lekko wrzącą wodą. Zestawić i ostudzić. W drugiej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości, połączyć z masą czekoladową. Zestawić i ostudzić. Dodać zmiksowany mus z jagód, wlewając go powoli kolistymi ruchami do masy. Przełożyć krem do pucharków i chłodzić z 40 min. Na 5 min. przed podaniem wyjąć pucharki z deserami z lodówki i dekorować wedle gustu.