blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Krem do noworocznego piernika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mimo że jest po świętach warto znów zrobić piernik.

Krem do noworocznego piernika

Składniki:

Krem do noworocznego piernika

 

  • Krem i dekoracja:
  • po 100 g jasnej i ciemnej polewy czekoladowej
  • 100 g powideł
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • żółtko

Sposób przygotowania:

Krem do noworocznego piernika
Ciasto przygotować i upiec wg mojego przepisu (link do przepisu znajduje sie poniżej). Jasną polewę stopić w kąpiel wodnej, utrzeć z żółtkiem. Smietanę ubić na sztywno, dodać do masy Ostudzony piernik przekroić na 3 części, na 1 część położyć powidła nastepnie drugą część ciasta, następnie położyć krem i przykryć ostatnią częścią piernika. Ciemną polewę stopić w kąpieli wodnej, polać piernik. Przepis na ciasto piernikowe: https://gotujmy.pl/ciasto-piernikowe,przepisy-ciasta-przepis,130552.html