migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupki krem ostatnio często goszczą na moim stole. Powstała kolejna z dyni i cukinii z dodatkiem nieznanej mo dotychczas czubrycy. Zupka wyszła naprawdę przepyszna.

Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną

 

  • 500 g obranej cukinii, użyłam żółtej
  • 500 g obranej dyni
  • 300 g obranych ziemniaków
  • 1 łyżka czubrycy zielonej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • 50 ml słodkiej śmietanki

Sposób przygotowania:

Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną
Cukinię, dynie i ziemniaki pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa przełożyć do garnka. Zalać bulionem dodać czubrycę i zagotować. Gotować aż warzywa będa miękkie.

Następnie garnek zestawić z ognia i dodać słodką śmietankę. Wszystko zmiksować blenderem na gładki krem. Gotową zupkę nałożyć na talerze i podawać z grzankami.
Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną
Obraną cukinię pokroić w kostkę, użyłam cukinii żółtej
Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną
Dynię i ziemniaki równiez pokroić w kostkę
Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną
Pokrojone warzywa przełożyc do garnka.
Krem dyniowo-cukiniowy z czubrycą zieloną
Gotować aż warzywa będa miękkie. Następnie garnek zestawić z ognia i dodać słodką śmietankę. Wszystko zmiksować blenderem na gładki krem.

Tagi:

dynia cukinia