iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem dyniowy z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolejna propozycja kremu z dyni. Dziś z dodatkiem kukurydzy i dla zdrowotności jarmużu. Korzystajmy z dobroci dyni i z pięknej jesieni, aby było co wspominać w długie zimowe wieczory .

Krem dyniowy z kukurydzą

Składniki:

Krem dyniowy z kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Krem dyniowy z kukurydzą
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Do dużego garnka wkładamy łyżkę masła.

Roztapiamy. Wkładamy kostki dyni. Podsmażamy.  Zalewamy wodą i dusimy do miękkości dyni.

Doprawiamy imbirem, solą , gałką do smaku. Miksujemy.

Dolewamy 1/2 szklanki śmietany 30 %. Zagotowujemy.

Podajemy z kukurydzą i pokrojonym drobno jarmużem.