Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krem kakaowy

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oddzielić zółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i kakao. mleko

Krem kakaowy

Składniki:

Krem kakaowy

 

Sposób przygotowania:

Krem kakaowy
Oddzielić zółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i kakao. mleko zagotować z wanilią, wlewać bardzo gorące do utartych żółtek stale mieszając. Postawić garnek na niewielkim ogniu, podkładając płytkę ochronną. Podgrzewać cały czas mieszając i nie dopuścić do wrzenia. gdy masa nieco zgęstnieje, odstawić z ognia, a po ostudzeniu dodać sztywno ubitą pianę z białek i po trochu zelatynę zmiękczoną w zimnej wodzie i rozpuszczoną we wrzącej. Wyłożyć do miseczek i ostudzić. Podawać mocno schłodzone.


Tagi:

jajko jajka