BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Krem krówkowy do ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki krem nadaje się świetnie do przekładania kruchych placków. Można także użyc go do innych deser, np przełozyć nim herbatniki lub krakersy.

Krem krówkowy do ciasta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem krówkowy do ciasta

 

  • 1/ 2 l mleka
  • 1.5 opakowania budyniu smietankowego
  • 1/2 szklanki pudru
  • kostka dobrej margaryny
  • 1-2 duże łyżki masy krówkowej

Sposób przygotowania:

Krem krówkowy do ciasta
Z mleka odlewam pół skzlanki. resztę wlewam do rondelka i gotuję . W pozostałym mleku rozrabiam budynie. kiedy mleko sie zagotuje wlewam budynie. Mieszam aż zgęstnieje i studzę . Margarynę ucieram na puch z pudrem . Dodaje porcjami zimny budyń i dalej ucieram. na koniec dodaję krem krówkowy (1 -2 łyżki, można dodać go więcej ). Miksuję. takim kremem przekładam herbatniki lub kruche ciasto.
Krem krówkowy do ciasta
do masy dodaję porządną łyżkę kajmaku orzechowego