malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Krem lososiowo-ziemniaczany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podajemy zupę z kawałkami ugotowanego brokuła(niekoniecznie). Jest bardzo pożywna i smaczna i syta. Każdemu smakuje.

Krem lososiowo-ziemniaczany

Składniki:

Krem lososiowo-ziemniaczany

 

  • 20 dag świeżego filetu z łososia ze skórą,
  • 5 ziemniaków,
  • sok z połowy limonki,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • kawałek selera,
  • pęczek pietruszki,
  • pęczek kopru,
  • 3 łyżki śmietany 12%,
  • łyżeczka masełka,
  • 4 różyczki brokuła.

Sposób przygotowania:

Krem lososiowo-ziemniaczany
Z filetu zdejmujemy skórę, i siekamy go. Ziemniaki, seler kroimy w kostkę. Doprowadzamy bulion do wrzenia, solimy go, wrzucamy koper, pietruszkę i ziemniaki, gotujemy 20 minut, wyjmujemy łyżką cedzakową koper oraz pietruszkę i wrzucamy łososia, gotujemy 10 minut, dodajemy sok z limonki, śmietanę, masło, pieprz. Miksujemy na puszysty krem (zostawiamy kawałek łososia do dekoracji).

Tagi:

ziemniaki