agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Krem marchewkowo - jabłkowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tę kremową zupę z marchwi i jabłek przygotowałam specjalnie z okazji światowego dnia marchewki.

Krem marchewkowo - jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem marchewkowo - jabłkowy

 

  • składniki na 2 porcje
  • marchewka 5 szt
  • pietruszka 1/2 szt
  • jabłko 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • bulion warzywny 700 ml
  • pieprz i sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Krem marchewkowo - jabłkowy

Zupę-krem przygotowałam z okazji światowego dnia marchewki :) Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kawałki. Nie muszą być bardzo małe, na końcu i tak wszystko zblendujemy. Jabłko umyć, wyciągnąć gniazda nasienne i pokroić. Zostawić skórkę. W garnku roztopić masło , przełożyć warzywa i jabłko. Podsmażyć, zalać bulionem warzywnym , zmniejszyć ogień i gotować ok 25-30 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Zblendować na krem. Podałam z włoskimi tostami Focaccine o smaku pomidorów i bazylii. Smacznego:)

Więcej przepisów na marchewkowe pyszności specjalnie na Dzień Marchewki znajdziecie tutaj >>>

Krem marchewkowo - jabłkowy
marchewkę umyć i obrać następnie pokroić
Krem marchewkowo - jabłkowy
marchewkę pietruszkę i jabłko pokroić w kostkę
Krem marchewkowo - jabłkowy
masło rozpuścić i dodać warzywa lekko podsmażyć
Krem marchewkowo - jabłkowy
następnie wlać bulion warzywny i gotować na małym ogniu