Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Krem maślano-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny krem maślano-czekoladowy, który idealnie nadaje się do przekładania wafli tortowych. Jest również idealny do zastosowania w innych deserach.

Krem maślano-czekoladowy

Składniki:

Krem maślano-czekoladowy

 

  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus)

Sposób przygotowania:

Krem maślano-czekoladowy

Krem:

Krem maślano-czekoladowy
Można zastosować różny rodzaj alkoholu lecz nie wolno o nim zapomnieć.

Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera na puch. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać. Alkohol musi być zastosowany, aby krem się nie zaważył. Wsypać cukier, cukier waniliowy i mieszając dodawać żółtka. Na końcu krem połączyć z kakao.

Zastosowanie:

Krem maślano-czekoladowy
Krem powinien mieć idealnie gładką konsystencję.

Przed zastosowaniem kremu najlepiej go odrobinę schłodzić w lodówce.