aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

krem maślany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny krem maślany do tortów i babeczek

krem maślany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

krem maślany

 

  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 kieliszek spirytusu

Sposób przygotowania:

krem maślany
Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Ktrem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję.
krem maślany
Pyszny maślany krem do tortów i babeczek.............
krem maślany
Pyszny maślany krem do tortów i babeczek.............