krem maślany

aginaa

Złoty Ekspert
Przepisy: 1085
zdjęcia: 1 z 3
krem maślany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny krem maślany do tortów i babeczek


trudność: łatwe
czas:

krem maślany - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 kieliszek spirytusu

krem maślany - PRZYGOTOWANIE:

Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Ktrem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do krem maślany (strona 1 z 1)  
misia14

misia14

2012-01-16 00:00
lepszy jest spirytus bo wódka rozrzedza krem!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Torcik niebo i ziemia Pieguski w wersji domowej Ciasto lekki puch
Ciasto czekoladowe Sernik bardzo kremowy Ciasto kakaowe z kremem chałwowym
Pyszny sernik z rosą Ciasto kakaowe z kokosem Sernik z różą i skórką pomarańczową
Ciasto jogurtowo-kukurydziane wg Zub3ra Owocowa kanapka Ciasto bez jajek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane