krem maślany

aginaa

Złoty Ekspert
Przepisy: 1048
zdjęcia: 1 z 3
krem maślany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny krem maślany do tortów i babeczek


trudność: łatwe
czas:

krem maślany - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 kieliszek spirytusu

krem maślany - PRZYGOTOWANIE:

Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Ktrem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do krem maślany (strona 1 z 1)  
misia14

misia14

2012-01-16 00:00
lepszy jest spirytus bo wódka rozrzedza krem!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Pierniczki  z imbirem i miodem Truskawkowy przekładaniec Kakowiec z magdałami
Torcik fasolowy z bitą śmietaną Ciasto twarogowe Czekoladowa pianka
Ptasie mleczko toffi Serowe kuleczki Tarta krówkowa krucha
Szarlotka z pianką budyniową Ciasto brzoskwiniowe Ciasto czekoladowy mus

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane