krem maślany

aginaa - autor przepisu krem maślany offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 980
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
krem maślany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny krem maślany do tortów i babeczek


trudność: łatwe
czas:

krem maślany - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 kieliszek spirytusu

krem maślany - PRZYGOTOWANIE:

Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Ktrem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję.



Komentarze do krem maślany (strona 1 z 1)  
misia14

misia14
offline

2012-01-16 00:00
lepszy jest spirytus bo wódka rozrzedza krem!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Uśmiechnięty makowiec Mazurek z konfiturą i gorzką czekoladą Ajerkoniakowe babeczki - wielkanocne jajeczka
Kawowa babka Zub3r'a Sernik na herbatnikach Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia
Kolorowy serniczek na zimno Torcik śmietanowo-kajmakowy na Wielkanoc Sernik czekoladowy
Babka kisielowa Mazurek -pisanka Wielkanocne jajko- murzynki :)
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane