iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Krem orzechowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatny krem ktory ci oslodzi wieczor.

Krem orzechowy.

Składniki:

Krem orzechowy.

 

  • orzechow wloskich,4 jaja,10dag cukru,skorka otarta z 1/2 pomarañczy,1 cukier waniliowy,sol,3 plaskie

Sposób przygotowania:

Krem orzechowy.
Orzechy zrumienic na suchej patelni.Zelatyne zalac woda tak,aby pozostawala zaledwie przykryta i odstawic do napecznienia.Nastepnie podgrzewac na malym ogniu do chwili ,gdy zelatyna sie rozpusciOstudzic.Bialaka ubic ze szczypta soli na sztywna mase,a nastepnie,stale ubijajac,dodawac po lyzce cukier,cukier waniliowy i wreszcie polaczyc delikatnie z zoltkami.Wymieszac z zelatyna i skorka pomarañczowa i orzechami,.Rozlozyc do salaterek wyplukanych zimna woda i wstawic do lodowki przynajmniej na godzine.Przed podaniem mozna przybrac bita smietana.

Tagi:

orzechowy