ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Krem pełen niespodzianek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotowanie: 10 minut. Ochładzanie: 3 godziny.

Krem pełen niespodzianek

Składniki:

Krem pełen niespodzianek

 

  • biszkoptów; 350 ml schłodzonego mleka; 2 kiwi; szklanka czerwonych porzeczek; szklanka czarnych jagód; 6 truskawek; duża brzoskwinia.

Sposób przygotowania:

Krem pełen niespodzianek
1) Kiwi obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Umytą brzoskwinię pokrój w kosteczkę,a odszypułkowane truskawki na małe kawałki. Biszkopty pokrusz. 2) Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki kremu Delecta i ubijaj mikserem zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 3) Do sztywnego kremu wsyp biszkopty, truskawki, kiwi i brzoskwinie. Ostrożnie wymieszaj. Kremem napełnij pucharki deserowe. Wierzch posyp mieszanką porzeczek i czarnych jagód. Przed podaniem deser schładzaj 3 godziny.

Tagi:

biszkopt