margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Krem pieczarkowy z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolejna kremowa zupa w moim wydaniu,chrupiące grzanki i cząstki pieczarek dodają głębi tej zupie.Korzonki z pieczarek wykorzystałam do sosu pieczarkowego ale równie dobrze można je dodać do zupy.

Krem pieczarkowy z grzankami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem pieczarkowy z grzankami

 

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy z grzankami
Warzywa umyć obrać pokroić na cząstki, z pieczarek zdjąć skórkę pokroić na 4części, wszystko wrzucić do bulionu i gotować do chwili aż warzywa będą al dente.Mąkę wsypać do kubeczka i zalać je mlekiem tak aby była zakryta,dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Do zupy włożyć masło wlać mleko z mąką zagotować,doprawić solą i pieprzem.Następnie odłożyć kilka cząstek pieczarek do dekoracji.Resztę zawartości zblendować.Rozlać na talerze położyć na każdym cząstki pieczarek oraz posypać grzankami.
Krem pieczarkowy z grzankami
warzywa myjemy obieramy i kroimy na większe kawałki
Krem pieczarkowy z grzankami
z pieczarek zdejmujemy skórkę i kroimy na 4 części