SUPERPRZEPIS

Krem pomidorowo-ziemniaczany

  • 1
  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Krem pomidorowo-ziemniaczany Więcej zdjęć (3)

Pyszna i lekka zupa cudownie pachnąca lubczykiem. zupa jest sycąca a przy tym niezbyt kaloryczna czyli w sam raz dla osób na diecie, zapraszam:)

Składniki:

Krem pomidorowo-ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Krem pomidorowo-ziemniaczany

ETAP 1:

Krem pomidorowo-ziemniaczany
Czosnek posiekać ,obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w plastry

Czosnek posiekać drobno. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w plastry grubości około 1-1,5 cm.

ETAP 2:

Krem pomidorowo-ziemniaczany
rozgrzać olej, wrzucić czosnek i lekko przesmażyć.

W garnku rozgrzać olej, wrzucić czosnek i lekko przesmażyć. Następnie wrzucić gałązkę lubczyku i smażyć razem około minuty.

ETAP 3:

Krem pomidorowo-ziemniaczany
Wrzucić warzywa i zeszklić.

Wrzucić marchewkę i pietruszkę i zeszklić.

ETAP 4:

Krem pomidorowo-ziemniaczany
ziemniaki obrać i pokroić w dosyć grube talarki.

W miedzy czasie ziemniaki obrać i pokroić w dosyć grube talarki. Dodać do garnka, i lekko podsmażyć. Gdy zawartość garnka będzie „łapać” się garnka zalać wodą i dodać por. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą.

ETAP 5:

Krem pomidorowo-ziemniaczany
Gdy warzywa będą na wpół miękkie, dodać pomidory i gotować do miękkości

Gdy warzywa będą na wpół miękkie, dodać pomidory pelatii i gotować do miękkości. Dodać koncentrat i dokładnie wymieszać go z zawartością garnka.Wyjąć por i lubczyk, a resztę zupy dokładnie zblendować. Podawać posypaną zieleniną ( u mnie lubczyk i szczypiorek). Smacznego!

Tagi:

ziemniaki