anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Krem porowo-koperkowy z zacierką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mnie taka zupka bardzo smakowała,polecam.

Krem porowo-koperkowy z zacierką

Składniki:

Krem porowo-koperkowy z zacierką

 

  • makaron zacierka babuni
  • włoszczyzna(marchewka,seler ,pietruszka)
  • 2 skrzydełka drobiowe
  • 3 średnie pory
  • 4 łyżki posiekanego koperku (może być mrożony)
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • 1 litr wody
  • posiekana natka z pietruszki

Sposób przygotowania:

Krem porowo-koperkowy z zacierką
Warzywa obrać,pokroić,zalać wodą,dodać skrzydełka,sól,wszystko gotować do miękkości.
Wszystko przecedzić,do czystego wywaru dodać pokrojone pory i koperek,gotować jeszcze na małym ogniu około 20 min,pod koniec dodać masło.
Zupę zmiksować blenderem, dodać śmietankę ,przyprawić pieprzem i posiekaną natką z pietruszki.
Podawać z ugotowanymi zacierkami.
Smacznego.

Tagi:

makaron