noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

krem rumowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ten deser jest wspaniałym zwienczeniem każdego obiadu

krem rumowy

Składniki:

krem rumowy

 

  • około 75 ml rumu,
  • 2 torebki cukru waniliowego,
  • 6 jajek,
  • 4 łyżeczki zelatyny,
  • 12 dag cukru,
  • 50 dag 30 % śmietany

Sposób przygotowania:

krem rumowy
Żółtka ubijamy razem z cukrem, cukrem waniliowym i rumem (nasza masa musi mieć białą konsystencję). Następnie mieszamy z rozpuszxczoną w odrobinie wody żelatyną i schładzamy. Smietanę ubijamy na sztywno, tak samo ubijamy 3 białka. Łczymy wszystkie składniki,przekładamy do salaterek. Schładzamy.

Tagi:

jajko jajka