mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Krem rybno- porowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny krem rybno-porowy.

Krem rybno- porowy

Składniki:

Krem rybno- porowy

 

Sposób przygotowania:

Krem rybno- porowy
Ziemniaki obieramy, myjemy a nastepnie kroimy w małą kostkę. Pory oczyszczamy i kroimy w plastry. Warzywa podsmażamy na roztopionym maśle. Pangę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do warzyw i smażymy przez 5 minut. Nastepnie przekładamy do garnka i wlewamy ok. 600 ml wody. Gotujemy do miękkości. Pestki dyni oraz słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Zupę lekko studzimy. Miksujemy a następnie zabielamy jogurtem. Doprawiamy następnie solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę jeszcze gotujemy. Zupę wlewamy do miseczek, posypujemy obficie pestkami dyni, słonecznika i posypujemy koperkiem.

Tagi:

rybno dynia pory