przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Krem ryżowy po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Słodka potrawa z ryżu z ciekawymi dodatkami.

Krem ryżowy po indyjsku

Składniki:

Krem ryżowy po indyjsku

 

 

Sposób przygotowania:

Krem ryżowy po indyjsku
Przygotowujemy duży garnek i wlewamy do niego mleko. Wsypujemy do niego ryż i gotujemy go około godziny na małym ogniu. Do ugotowanego ryżu dodajemy do cukier oraz kardamon - do smaku. Dodajemy także szczyptę szafranu, dla nadania koloru.Nada on naszej potrawie pięknego żółtego koloru.. Miksujemy wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do małych miseczek i wstawiamy do lodówki, aby ostygła. Schłodzone dekorujemy orzechami pistacjowymi i migdałami.

Tagi:

ryż