Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Krem rzodkiewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatna kremowa zupa na rzodkiewkach

Krem rzodkiewkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem rzodkiewkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem rzodkiewkowy
Z jednej rzodkiewki wycinamy 2 plastry (na mysie uszy) i wykorzystujemy razem z drugą do dekoracji. Rzodkiewki myjemy dokładnie w zimnej wodzie, obcinamy liście i ogonek. Por kroimy w plastry. Zagotowujemy bulion lub korzystamy z kostki. Do garnka wrzucamy warzywa i 10 dokładnie umytych liści rzodkiewki. Gotujemy 10 minut. Miksujemy całość na gładką masę. Doprawiamy pieprzem. Zagęszczamy śmietaną.
Krem rzodkiewkowy
Rzodkiew dokładnie myjemy i obcinamy liście
Krem rzodkiewkowy
Dodajemy do wywaru pojęty w plastry por
Krem rzodkiewkowy
Zawartość garna (wraz z rzodkiewką) miksujemy