kucyk1981

kucyk1981

Kucharz
[Przepisów: 12]

krem szampański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne naprawde polecam gorąco

krem szampański

Składniki:

krem szampański

 

Sposób przygotowania:

krem szampański
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i podgrzać na małym płomieniu. Żółtko oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z 75 g cukru aż będzie kremowa konsystencja. Szampana zmieszać z sokiem z cytryny. Rozpuszczoną żelatyne dodac do kremu z żółtek i pozostawić do wystygnięcia. Resztę cukru ubić ze śmietanką. Następnie białko ubić na sztywno. Ubitą śmietankę zmieszać ostrożnie z białkiem a potem z kremem. Uzyskaną masę napełnić pucharki (szkl) do szampana i pozostawić do wystygnięcia na ok 1 godz. Można to udekorować winogronami i listkami melisy lub mięty

Tagi:

jajko jajka