pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krem szparagowo-marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pomysł zaczerpnięty z portalu Gotujmy.pl na zagospodarowanie końcówek szparagów

Krem szparagowo-marchewkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem szparagowo-marchewkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem szparagowo-marchewkowy
Szparagi (ja użyłem wcześniej zamrożonych końcówek, które nie nadawały się do bezpośredniego spożycia i były ułamywane) zalewam wodą. Solę do smaku. Dorzucam jeszcze ziele angielskie, marchewkę oraz liść laurowy. Gotuję na małym ogniu około 1,5 godziny. Ugotowaną zupę miksuję blenderem. Podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego.
Krem szparagowo-marchewkowy
Ułamane końcówki szparagów zalewamy wodą i gotujemy
Krem szparagowo-marchewkowy
Dodajemy marchewki i przyprawy jak w przepisie
Krem szparagowo-marchewkowy
Gotujemy około 2 godzin do miękkości warzyw
Krem szparagowo-marchewkowy
Ugotowaną zupę miskujemy na krem blenderem