Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krem truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Truskawki przebrać, umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, opłukać i przetrzeć

Krem truskawkowy

Składniki:

Krem truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem truskawkowy
Truskawki przebrać, umyć, osączyć, oczyścić z szypułek, opłukać i przetrzeć przez gęste sito. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody a gdy napęczniej rozpuścić we wrzącym mleku. Ochłodzić a następnie połączyć z przetartymi truskawkami i cukrem. gdy krem stężeje - udekorować bitą śmietaną. Podawać z herbatnikami.