Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kremem twarogowym można przekładać ciasta i torty, dodawać do deserów

Krem twarogowy

Składniki:

Krem twarogowy

 

  • 50 dag ser twarogowy,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 200 ml śmietana kremówka,
  • 5 łyżeczek żelatyna,
  • 2 łyżeczki cukier wanilinowy,
  • 1/2 łyżeczki aromat cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Krem twarogowy
Ser twarogowy przemleć przez maszynkę, utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje wlać odrobinę wrzącej wody i wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno, dodać żelatynę, aromat, wymieszać. Połączyć z masą serową.

Tagi:

sery ser