SUPERPRZEPIS

Krem z awokado z pomidorem i chilli

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16
Krem z awokado z pomidorem i chilli Więcej zdjęć (4)

Błyskawiczna, pyszna i zdrowa zupa krem z awokado z dodatkiem świeżego pomidora i pikantną papryczką chilli to świetna propozycja na obiad po ciężkim dniu.

Składniki:

Krem z awokado z pomidorem i chilli

 

  • 2 dojrzałe awokado
  • 750 ml domowego bulionu warzywnego
  • 1 pomidor
  • 1 papryczka chilli (żółta lub czerwona )
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krem z awokado z pomidorem i chilli
Awokado obieramy, kroimy w kostkę przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy 15 minut.

Po tym czasie zupę blendujemy, wstawiamy z powrotem na ogień i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, to samo robimy z papryczką chilli.

Zupę nalewamy na talerze, na każdą porcję nakładamy łyżkę jogurtu i posiekanego pomidora z papryczką chilli, serwujemy od razu

Smacznego.
Krem z awokado z pomidorem i chilli
Obrane pokrojone awokado gotujemy z bulionem
Krem z awokado z pomidorem i chilli
Pomidora obieramy ze skorki i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, to samo robimy z papryczkę chilli
Krem z awokado z pomidorem i chilli
Zupę blendujemy, dekroujemy jogurtem i pokrojonym pomidorem i chilli

Tagi:

zupa zupa krem