Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Krem z bananów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chwila przyjemności w jedzeniu pół roku w biodrach.

Krem z bananów

Składniki:

Krem z bananów

 

Sposób przygotowania:

Krem z bananów
Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem, gdy napęcznieje podgrzewać, aż się rozpuści, ostudzić. Oziębioną w lodówce śmietankę ubić na pianę, pod koniec ubijania dodawać powoli rozpuszczoną w mleku żelatynę. Banany umyć, obrać a następnie pokroić w plasterki. Ułożyć w salaterce, posypać równomiernie cukrem, przykryć ubitą śmietaną, spiętrzając. Wstawić do lodówki. Po wystudzeniu udekorować małymi biszkoptami.