alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Krem z barszczu ukraińskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Barszcz ukraiński w wersji krem ma bardzo oryginalny i ciekawy smak. Podany z chrupiącymi płatkami i kleksem bitej śmietany.

Krem z barszczu ukraińskiego

Składniki:

Krem z barszczu ukraińskiego

 

  • 1 mrożonka barszcz ukraiński Hortex
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
  • migdały płatki
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Krem z barszczu ukraińskiego
Zagotować bulion dodać mrożoną mieszankę barszczu ukraińskiego i ugotować do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. W zależności jak gęsty chcemy krem uzupełniamy bulionem. Migdały płatki podprażyć na suchej patelni. Zupę podajemy gorącą i posypujemy płatkami migdałów oraz robimy kleks z bitej śmietany.

Tagi:

barszcz