Krem z bitej śmietany

Desery « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Krem z bitej śmietany
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8612

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce


czas:

Krem z bitej śmietany - SKŁADNIKI:

Krem z bitej śmietany - PRZYGOTOWANIE:

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce 1,5 szkl ubić na sztywną pianę. Żółtka utzreć z cukrem do białości, rozprowadzić resztą śmietanki i podgrzewać na ogniu stale mieszając. Trzeba bardzo uważać, aby nie zagotować, a jednocześnie podgrzewać tak długo, aby masa zgęstniała. Odstawić i ubijać na lodzie  aż ostygnie. Dolać żelatynę i ubitą wcześniej śmietanę. Wstawić do lodówki. Do takiego kremu można dodać optartą skórkę z cytryny, 1/2 laski drobno posiekanej wanilii utartej z łyżką cukru, mały kieliszek rumu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z bitej śmietany (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami Domowy baton z ziarnami Deser kawowy z bitą śmietaną
Deser czekoladowo śmietankowo jagodowy Arroz con leche z sosem truskawkowym Miętowo- limonkowe mini serniczki
Mus czekoladowo kasztanowy Serniczki w galaretce Deser z mango mascarpone i prażonymi migdałami
 Kasza jaglana z mascarpone i jagodami Naleśniki z serkiem podane z dżemem i migdałami Czekoladowe founde z owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane