Krem z bitej śmietany

Desery « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Krem z bitej śmietany offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Krem z bitej śmietany
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8612

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce


czas:

Krem z bitej śmietany - SKŁADNIKI:

Krem z bitej śmietany - PRZYGOTOWANIE:

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce 1,5 szkl ubić na sztywną pianę. Żółtka utzreć z cukrem do białości, rozprowadzić resztą śmietanki i podgrzewać na ogniu stale mieszając. Trzeba bardzo uważać, aby nie zagotować, a jednocześnie podgrzewać tak długo, aby masa zgęstniała. Odstawić i ubijać na lodzie  aż ostygnie. Dolać żelatynę i ubitą wcześniej śmietanę. Wstawić do lodówki. Do takiego kremu można dodać optartą skórkę z cytryny, 1/2 laski drobno posiekanej wanilii utartej z łyżką cukru, mały kieliszek rumu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z bitej śmietany (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Gofry cappuccino Serowe racuszki Ciasteczkowy  deser
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym Gofry belgijskie
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem Kolorowa zebra galaretkowa Budyniowe gofry waniliowe
Najdelikatniejszy krem śmietanowo-budyniowy Lody blue curacao Tiramisu włoski deser

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane