Krem z bitej śmietany

Desery « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Krem z bitej śmietany offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Krem z bitej śmietany
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8612

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce


czas:

Krem z bitej śmietany - SKŁADNIKI:

Krem z bitej śmietany - PRZYGOTOWANIE:

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce 1,5 szkl ubić na sztywną pianę. Żółtka utzreć z cukrem do białości, rozprowadzić resztą śmietanki i podgrzewać na ogniu stale mieszając. Trzeba bardzo uważać, aby nie zagotować, a jednocześnie podgrzewać tak długo, aby masa zgęstniała. Odstawić i ubijać na lodzie  aż ostygnie. Dolać żelatynę i ubitą wcześniej śmietanę. Wstawić do lodówki. Do takiego kremu można dodać optartą skórkę z cytryny, 1/2 laski drobno posiekanej wanilii utartej z łyżką cukru, mały kieliszek rumu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z bitej śmietany (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe Lody czekoladowe z kremem nutella
Deser z musem z gruszki Mus podwójnie czekoladowy Lody śmietankowe z rodzynkami i czekoladą
Deser  bananowy Trójkolorowy ryż preparowany Deser z dynią w stylu fit
Miętowe gniazda bezowe Galaretkowa rozkosz Smażone owoce z miodem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane