Krem z bitej śmietany

Desery « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Krem z bitej śmietany
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8612

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce


czas:

Krem z bitej śmietany - SKŁADNIKI:

Krem z bitej śmietany - PRZYGOTOWANIE:

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce 1,5 szkl ubić na sztywną pianę. Żółtka utzreć z cukrem do białości, rozprowadzić resztą śmietanki i podgrzewać na ogniu stale mieszając. Trzeba bardzo uważać, aby nie zagotować, a jednocześnie podgrzewać tak długo, aby masa zgęstniała. Odstawić i ubijać na lodzie  aż ostygnie. Dolać żelatynę i ubitą wcześniej śmietanę. Wstawić do lodówki. Do takiego kremu można dodać optartą skórkę z cytryny, 1/2 laski drobno posiekanej wanilii utartej z łyżką cukru, mały kieliszek rumu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z bitej śmietany (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Trufle herbatnikowo- ciecierzycowe Deser z kaszy manny i wiśni w syropie Kaszka blue curacao
Czekoladowy deser z kaszą manną Jagodowa Panna Cotta Deser z kaszą jaglaną
Cytrynowy chaos z malinami Sałatka owocowa deserowa Piernikowe lody z kaszą manną
Crumble z truskawkami Pyszny i zdrowy deser owocowy Włoska granita cytrynowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane