Krem z bitej śmietany

Desery « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Krem z bitej śmietany offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Krem z bitej śmietany
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 8612

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce


czas:

Krem z bitej śmietany - SKŁADNIKI:

Krem z bitej śmietany - PRZYGOTOWANIE:

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl ciepłej wody. Śmietankę ochłodzić w lodówce 1,5 szkl ubić na sztywną pianę. Żółtka utzreć z cukrem do białości, rozprowadzić resztą śmietanki i podgrzewać na ogniu stale mieszając. Trzeba bardzo uważać, aby nie zagotować, a jednocześnie podgrzewać tak długo, aby masa zgęstniała. Odstawić i ubijać na lodzie  aż ostygnie. Dolać żelatynę i ubitą wcześniej śmietanę. Wstawić do lodówki. Do takiego kremu można dodać optartą skórkę z cytryny, 1/2 laski drobno posiekanej wanilii utartej z łyżką cukru, mały kieliszek rumu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z bitej śmietany (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-27 12:36
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Lody pomidorowe Czekoladowe kuleczki
Magdalenki z mielonymi migdałami Banana split - deser amerykański Ptysie ze śmietaną
Deser z pomelo i galaretką Kaszka manna z jabłkami Deser z owocami
Mus jabłkowy z miodem Zupa  migdałowa Otrębowy deserek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane