MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Krem z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny zielony krem, z dodatkiem marchewki, pietruszki i koperku

Krem z brukselki

Składniki:

Krem z brukselki

 

  • 0,8kg brukselki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebulka
  • 1/2 wiązki koperku
  • 1/2 wiązki natki pietruszki
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka suszonych warzyw
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z brukselki
Brukselkę kroimy na połówki, marchew i pietruszkę obieramy, i kroimy na większe kawałki, cebulkę w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Doprawiamy pieprzem, suszonymi warzywami, i kostką rosołową. Gdy brukselka jest miękka, wyciągamy kilka kawałków marchewki - a resztę zupy blendujemy. Marchewkę kroimy w paski. Koperek i pietruszkę drobno siekamy. Marchew, koperek i pietruszkę wrzucamy do gotowego kremu - ewentualnie doprawiamy.