lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

krem z buraczków według Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna zupka moja córcia mówi na to przekąska

krem z buraczków  według Laluni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

krem z buraczków według Laluni

 

  • 2 duże marchewki
  • 6 ziemniaków dużych
  • słoiczek buraczków zawekowanych na zimę startych
  • 4 rosół wołowy kostki
  • liść laurowy 3 sztuki
  • ziele angielskie 3 sztuki
  • pieprz w Ziarkach 3 sztuki
  • groszek ptysiowy do dekoracji
  • kwasek cytrynowy do smaku i wydobycia koloru

Sposób przygotowania:

krem z buraczków według Laluni
Do Garnka wlewamy 2 litry wody wkładamy obrane ziemniaki pokrojone na cztery części marchewkę pokrojona też na cztery części Dodajemy 4 rosołki zile angielskie liść laurowy i pieprz gotujemy na małym ogniu aż warzywa zmiękną wyjmujemy a do wywaru wkładamy buraczki starte ze słoika Marchew wyjmujemy z garnka i miksujemy to samo robimy z ziemniakami na koniec przecedzamy wywar i reszte wklądamy do pojemnika i miksujemy mwie o buraczkach startych które nie rozgotuja nam się Zmiskowane ziemniaki marchew i buraczki z wywaru wołowego z powrotem trafijaja do garnka przecedzone przez sitko aby nam nie wpadła żadna grudka dodajemy szczyptę kwasku cytrynowego do smaku jeszcze chwile na gazie trzymamy i podajemy na koniec dekorujemy groszkiem ptysiowym smacznego.
krem z buraczków  według Laluni
Miksujemy ziemniaki osobno i przekladamy potem na sitko
krem z buraczków  według Laluni
Teraz miksujemy ugotowana marchew i przekladamy na sitko