monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa z kilku zwyczajnych składników. Doskonale syci, rozgrzewa i jest dietetyczna. Jeśli lubicie możecie doprawić ją łyżka jogurtu naturalnego.

Krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej

Składniki:

Krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej
Ciecierzycę namoczyć przez całą noc. Następnego dnia odcedzić. wsypać do garnka i dolać świeżą wodę. Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości.

Warzywa pokroić w plasterki. Gdy ciecierzyca będzie na wpół miękka dodać warzywa ( por w całości) wraz z fasolką. Fasolki nie trzeba rozmrażać. Gotować całość do miękkości warzyw.

Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia zblendować. Dodać otartą skórkę z cytryny.

Wymieszać.