Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Krem z czarnej porzeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajny deser na lato. Podajemy schłodzony.

Krem z czarnej porzeczki

Składniki:

Krem z czarnej porzeczki

 

  • 5 szklanek czarnej porzeczki
  • 1/2 litra kremówki
  • 1 kieliszek białego wina
  • 4 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Krem z czarnej porzeczki
Porzeczki umyć, oderwać od gałązek. Dodać wino oraz cukier, zmiksować w blenderze. Powstałą masę zamrozić. Po godzinie ubić śmietanę, wyjąć masę porzeczkową i połączyć z ubitą śmietaną. Dokładnie wymieszać. Powstały krem przełożyć do pucharków, podawać natychmiast. Można udekorować listkami mięty.