akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krem dla miłośników wyrazistych i ostrych smaków. Prosty i szybki w przygotowaniu. Jeden z moich ulubionych! Polecam :)

Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką

Składniki:

Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Krem z czerwonej soczewicy z czosnkiem i papryką
Czerwoną soczewicę ugotować we wrzącej wodzie z liściem laurowym, pod koniec gotowania posolić. Następnie odcedzić z nadmiaru wody. Czerwoną paprykę oraz obraną marchewkę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Marchewkę ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.

Wszystkie składniki dodać do soczewicy i zmiksować blenderem na krem. W razie konieczności przyprawić. Podawać na ciepło z natką pietruszki. Smacznego!