szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pierwszy raz miałam do czynienia z dynią, oparłam się częściowo na przepisie M. Gessler.

Krem z dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z dyni

 

Sposób przygotowania:

Krem z dyni
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę. Dynie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i ciepłym bulionem, tak aby zakryć dynie. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości dyni czyli ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy jeszcze 5 minut. Zupę miksujemy. Podajemy z łyżką jogurtu lub śmietany, ozdobioną zieleniną, z dodatkiem groszku ptysiowego.
Krem z dyni
Podstawowe składniki tej zupy to dynia i czosnek
Krem z dyni
Dynie obieramy usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę
Krem z dyni
Dynię gotujemy w bulionie z dodatkiem mleka
Krem z dyni
Gdy będzie miękka dodajemy czosnek i gotujemy jeszcze 5 minut

Tagi:

dynia