Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Krem z fasolki i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krem o małej zawartości kalorii, ale za to z dużą dawką błonnika.

Krem z fasolki i ziemniaków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem z fasolki i ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Krem z fasolki i ziemniaków
Fasolkę i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy. Ziemniaki w kostkę, a fasolkę na pół. Zalewamy zimną wodą i gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek na cienkie plasterki zarumieniamy na rozgrzanej oliwie. Gdy ziemniaki i fasolka są już prawie miękkie dorzucamy zawartość patelni i odrobinę solimy. Gdy warzywa są już miękkie, odbieramy kilka łyżek fasoli do ozdoby, a całą resztę miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać śmietany, ale to już indywidualna sprawa.
Krem z fasolki i ziemniaków
Niewiele składników, ale jak bogato w błonnik.
Krem z fasolki i ziemniaków
Rumiana cebula i czosnek, nadają potrawie smaku.

Tagi:

ziemniaki