kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Krem z kalarepy i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem z kalarepy jest szybkim obiadem dla łakomczuchów warzyw

Krem z kalarepy i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z kalarepy i pora

 

  • Kalarepa - 1 szt
  • Por - 1 szt
  • Marchewka - 2 szt
  • Pietruszka - 1 szt
  • Seler - pół główki
  • Wywar z warzyw i kostki rosołowej
  • Przyprawy

Sposób przygotowania:

Krem z kalarepy i pora
Na samym początku należy obrać i pokroić drobno warzywa.Do garnka wlewamy około 2 l wody. Wszystkie składniki wsypujemy do wody i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa są już ugotowane wyciągamy marchewkę. Wszystkie warzywa wyciągamy łyżką do miski i dokładnie miksujemy blenderem. Uzyskaną masę z warzyw łączymy z wywarem. Uzyskany krem można doprawić czosnkiem granulowanym, pieprzem i suszoną pietruszką.
Krem z kalarepy i pora
W tym etapie kroimy na drobne kawałki wszystkie warzywa
Krem z kalarepy i pora
Przygotowujemy wcześniej zebraną z działki kalarepę
Krem z kalarepy i pora
Wszystkie warzywa łączymy w garnku z wodą
Krem z kalarepy i pora
Wszystkie składniki gotujemy w celu uzsyakania wywaru