Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Krem z karpia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ta zupa krem to wyjątkowo wykwintne i wyszukane danie. Oryginalny smak mimo niewielu składników. Zaskoczy każdego smakosza.

Krem z karpia

Składniki:

Krem z karpia

 

  • 1 kg karpia
  • 2 l mleka
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Krem z karpia
Mleko zagotować z dwiema łyżkami masła. Następnie dodać warzywa pokrojone w grubszą kostkę oraz oczyszczoną, odfiletowaną i pokrojoną w małe paski rybę. Gotować aż warzywa i ryba będą miękkie, a następnie zmiksować w blenderze. Z mąki i dwóch łyżek masła i dolać do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wymieszać. Jeść samą albo zrobić grzanki z białego chleba.