Krem z kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycący, lekko słodki krem. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym, więc kiedy zostanie rosół, można go przygotować na obiad.

Krem z kukurydzy

Składniki:

Krem z kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Krem z kukurydzy
Masło rozgrzewamy w garnku, wrzucamy ziarna kukurydzy obrane z kolby. Dusimy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliły. Następnie wlewamy rosół, wrzucamy obrane i pokrojone ziemniaki i marchew.

Całość gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładko, przyprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i imbirem. Mieszamy.

Przelewamy do miseczek i oprószamy chili.