Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Krem z pieczarek z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Smaczna odmiana zupy pieczarkowej. Aromatyczny krem grzybowy podany z grzybowymi pierożkami tortellini.

Krem z pieczarek z tortellini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z pieczarek z tortellini

 

Sposób przygotowania:

Krem z pieczarek z tortellini
Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (masło plus oliwa), przesmażyć. Wlać wodę, dodać 2 obrane marchewki, łodygę selera naciowego, liśc laurowy i ziele angielskie. Następnie dodać posiekanego pora i przyprawę warzywną (naturalną, bez chemii), gotować aż marchewka będzie miękka.

Marchewkę wyjąć i wystudzić, ziele i liść wyrzucić. Do zupy dodać śmietanę i serek topiony, zmiksować na gładki krem. Doprawić zupę pieprzem, gałką muszkatołową świeżo tartą, zagotować.

Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce.

Zupę podawać posypaną tartą marchewką, siekaną natką pietruszką, z grzybowym tortellini
Krem z pieczarek z tortellini
Pieczarki pokroić i przesmażyć na tłuszczu
Krem z pieczarek z tortellini
dodać wodę, marchewkę i seler naciowy, zagotować
Krem z pieczarek z tortellini
dodać por i przyprawę warzywną, gotować do miękkości warzyw
Krem z pieczarek z tortellini
dodać serek topiony i śmietanę, zmiksować, doprawić i zagotować

Tagi:

zupa zupa krem