Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Krem z pomidorów i cukinii ze skórką cytrynową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Skórka cytryny i czosnek to sekret niesamowitego aromatu tej zupy. Zupę to robię jak tylko zaczyna się sezon na cukinię.

Krem z pomidorów i cukinii ze skórką cytrynową

Składniki:

Krem z pomidorów i cukinii ze skórką cytrynową

 

Sposób przygotowania:

Krem z pomidorów i cukinii ze skórką cytrynową
Sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skórki z dwóch cytryn ścieramy na tarce. Skórkę i czosnek (przeciśnięty przez praskę) podsmażamy na maśle. Wkładamy do garnka. Dokładamy pomidory i cukinię pokrojoną w kostkę. Wlewamy bulion.

Gdy warzywa zmiękną miksujemy za pomocą blendera. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy sokiem z cytryny.