Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Krem z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Rewelacyjny, gęsty krem jest idealny do różnego rodzaju ciast i tortów. Znakomity, delikatny smak i konsystencja. Nie wymaga wiele czasu.

Krem z twarogu

Składniki:

Krem z twarogu

 

  • 400 ml mleka
  • 130 g cukru pudru
  • 30 g czekolady w proszku
  • 200 g sera twarogowego
  • paczka budyniu waniliowego
  • 50 g masła
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Krem z twarogu
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Wybijamy jajka, ale białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę. Żółtka natomiast ucieramy z masłem i 50 g cukru. Do masy powoli wlewamy budyń cały czas mieszając trzepaczką. Następnie mieszamy z resztką cukru i czekoladą w proszku. W osobnej misce dokładnie mielimy ser twarogowy. Dodajemy go do pozostałych składników wraz z pianą z białek. Dokładnie mieszamy. Przekładamy nim torty, różnego rodzaju ciasta lub jemy z waflami czy owocami.