suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Kremik bananowo-porowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i zdrowa zupa krem dla dzieci.

Kremik bananowo-porowy.

Składniki:

Kremik bananowo-porowy.

 

Sposób przygotowania:

Kremik bananowo-porowy.
Od pora odcinamy zielone część, zostawiamy same białe. Dokładnie myjemy i drobniutko kroimy. Smażmy krótko na maśle, a następnie dodajemy pokrojone w cienkie plasterki banany i smażmy jeszcze przez kilka minut. Mleko podgrzewamy, wlewamy szklankę bulionu, mieszamy i wlewamy do wcześniej podsmażonych porów z bananami. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu przez ok 7 min. Gdy masa nieco ostygnie miksujemy wszystko na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z grzankami.

Tagi:

pory