Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kremowa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kremowa zupa cebulowa zabielana śmietanką.

Kremowa cebulowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kremowa cebulowa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kremowa cebulowa
Cebulę posiekać w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż będzie rumiana. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i łyżkę mąki, całość wymieszać. Do zrumienionej cebuli wlać rosół, podgotować kilka minut, mieszając drewnianą łyżką (w tym czasie cebula, która lekko przywarła do dna odklei się). Z zupy ująć chochelkę samej cebuli, a resztę zmiksować. Całość połączyć ze sobą. Do zupy dodać śmietankę, doprawić do smaku.
Kremowa cebulowa
Cebulę posiekać w piórka i podsmażyc na rumiano.
Kremowa cebulowa
Zupę zmiksować pozostawiając nieco cebuli.

Tagi:

cebula