lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kremowa Jolka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity placek na święta lub inne okazje

Kremowa Jolka

Składniki:

Kremowa Jolka

 

  • 2 biszkopty
  • galaretka agrestowa
  • 25 margaryny
  • budyń śmietankowy
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag cukru pudru
  • 1/2 l wody

Sposób przygotowania:

Kremowa Jolka
Wodę zagotuj i rozpuść w niej galaretkę agrestową.Tężejącą galaretkę wylej na jeden z upieczonych i przestudzonych biszkoptów.Zaczekaj aż galaretka całkowicie stężeje i przygotuj krem.W mleku rozpuść cukier waniliowy i na tym mleku z cukrem ugotuj budyń.Ostudzony budyń dodawaj do margaryny utartej z cukrem.Masę dobrze wymieszaj aby nie miała żadnych grudek.Krem wyłóż na biszkopt z galaretką.Całość przykryj drugim biszkoptem i wstaw do lodówki aby masa stężała.

Tagi:

biszkopt