Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kremowa zupa z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna kremowa zupa pieczarkowa

Kremowa zupa z pieczarek

Składniki:

Kremowa zupa z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa z pieczarek
Kawałki kurczaka umyć i wrzucić do garnka ,wlać 1,5 litra wody i wstawić na ogień.Dodać obraną całą marchewkę. Jak się zagotuje dodać vegetę i gotować aż marchew i mięso będą miękkie .Wyjąć łyżką na półmisek .Pieczarki oczyścić i pokroić na kawałki potem podsmażyć na maśle dodać do zupy.Gotować ok.25 minut,zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ,zmiksować gorącą zupę blenderem lub mikserem.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Kromki chleba pokroić w kostkę, zrumienić na suchej i rozgrzanej patelni.Porcję zupy wlać na talerze ,dodać zrumienione grzanki i udekorować ugotowana pokrojoną marchewką oraz natką pietruszki.

Tagi:

chleb