paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kremówka na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna kremówka bardzo szybka do zrobienia na gotowym francuskim cieście. Idealny deser dla wszystkich łasuchów.

Kremówka na cieście francuskim

Składniki:

Kremówka na cieście francuskim

 

  • Ciasto francuskie
  • ciasto francuskie 1 opakowanie

 

 

  • Do dekoracji
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kremówka na cieście francuskim
Mrożone ciasto francuskie podzielić na dwie równe części i każdą osobno upiecz, ostudzić. Mąki ze sobą wymieszać a następnie rozprowadzić w 200 ml mleka.

Do miski wbić jajka, wsypać cukier waniliowy i zwykły cukier do smaku, całość ubić na gęstą jasną masę. Pozostałe mleko zagotować.

Na gotujące się mleko wlać mąki energicznie mieszając aby nie powstały grudki i masa się nie przypaliła, następnie wlać masę jajeczną.

Gdy masa zgęstnieje zdjąć z ognia i ostudzić.

Na jedno upieczone ciasto francuskie wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.

Obficie posypać cukrem pudrem.