Strona główna Kremy do tortów na maśle

Kremy do tortów na maśle

Ciasta « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Porady kulinarne: Kremy do tortów na maśle offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 406
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kremy do tortów na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak uratować zważony krem?


Kremy z użyciem masła lub margaryny bardzo często tworzymy podczas robienia tortów i ciast. Niestety bywa że krem zważy się i powstają nieestetyczne grudki. Aby odwrócić ten niechciany efekt należy zanurzyć naczynie (garnek) w którym miksowaliśmy krem w większym garnku wypełnionym wodą (tzw. kąpiel wodna) i postawić na gazie. Podczas gdy woda się będzie gotowała my miksujemy krem do momentu uzyskania gładkiej masy o pożądanej konsystencji.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Kremy do tortów na maśle  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane