Strona główna Kremy do tortów na maśle

Kremy do tortów na maśle

Ciasta « poprzedni | następny »
ewelina.mn - Porady kulinarne: Kremy do tortów na maśle offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 406
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kremy do tortów na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak uratować zważony krem?


Kremy z użyciem masła lub margaryny bardzo często tworzymy podczas robienia tortów i ciast. Niestety bywa że krem zważy się i powstają nieestetyczne grudki. Aby odwrócić ten niechciany efekt należy zanurzyć naczynie (garnek) w którym miksowaliśmy krem w większym garnku wypełnionym wodą (tzw. kąpiel wodna) i postawić na gazie. Podczas gdy woda się będzie gotowała my miksujemy krem do momentu uzyskania gładkiej masy o pożądanej konsystencji.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Kremy do tortów na maśle  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane