Strona główna Kremy do tortów na maśle

Kremy do tortów na maśle

Ciasta « poprzedni | następny »
ewelina.mn - autor porady Kremy do tortów na maśle offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 406
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kremy do tortów na maśle
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak uratować zważony krem?


Kremy z użyciem masła lub margaryny bardzo często tworzymy podczas robienia tortów i ciast. Niestety bywa że krem zważy się i powstają nieestetyczne grudki. Aby odwrócić ten niechciany efekt należy zanurzyć naczynie (garnek) w którym miksowaliśmy krem w większym garnku wypełnionym wodą (tzw. kąpiel wodna) i postawić na gazie. Podczas gdy woda się będzie gotowała my miksujemy krem do momentu uzyskania gładkiej masy o pożądanej konsystencji.

Komentarze do Kremy do tortów na maśle  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane