Krewetki w maśle smakosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne krewetki w lekkim maśle

Krewetki w maśle smakosza

Składniki:

Krewetki w maśle smakosza

 

  • Składniki:
  • kilogram dużych krewetek
  • 2 kostki masła
  • sok z cytryny
  • kilka ząbków czosnku
  • posiekana natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Krewetki w maśle smakosza
Przygotowanie:
Masło podziel na kawałki, przełóż do rondelka i stop na wolnym ogniu. Dodaj wyciśnięty czosnek(można go również zastąpić papryczką chili) i sok z cytryny, ewentualnie dopraw sos do smaku małą ilością soli. Krewetki(jeśli były mrożone, należy je wcześniej rozmrozić) wrzuć do gotującego się masła. Smaż około 5 minut. Nie wolno przekroczyć tego czasu, bo krewetki staną się gumiaste. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i od razu podaj na stół. Serwuj ze świeżą bagietką.

Tagi:

krewetki