Strona główna Krewetki w panierce

Krewetki w panierce.

Klaudynka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3
Krewetki w panierce.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.


trudność: łatwe
czas:

Krewetki w panierce. - SKŁADNIKI:

  • 300g krewetek mrożonych
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół szklanki oleju

Krewetki w panierce. - PRZYGOTOWANIE:

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krewetki w panierce.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Jajecznica z awokado i zieleniną Łososiowe jajka wiosenne Szczupak w zalewie octowej
Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Jajka z awokado i rzeżuchą Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami
Drożdżowe warkoczyki ze szpinakiem i serem feta  Francuskie miseczki z porem i kukurydzą Wielkanocne jajka z łososiem
Galaretki z łososiem Paprykowe pizzerinki Wątróbkowa pasta do kanapek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane