Strona główna Krewetki w panierce

Krewetki w panierce.

Klaudynka - Przepis na: Krewetki w panierce. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Krewetki w panierce.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.


trudność: łatwe
czas:

Krewetki w panierce. - SKŁADNIKI:

  • 300g krewetek mrożonych
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 2 jajka
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół szklanki oleju

Krewetki w panierce. - PRZYGOTOWANIE:

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krewetki w panierce.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Domowe hamburgery Szynka długo marynowana Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim
Śledź w pomidorach z rodzynkami Rukola z gruszką i granatem Prosta jarzynowa przystawka
Pizza z pomidorkami koktajlowymi Stromboli- zwijana pizza Awokado nadziane jajkiem
Roladki drobiowe ze szparagami Duże rurki nadziane ryżem, marchewką i grzybami Drożdżowiec z pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane