Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Krewetki w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.

Krewetki w panierce. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki w panierce.

 

  • 300g krewetek mrożonych

 

 

 

  • szczypta soli i pieprzu

 

  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Krewetki w panierce.
Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.
Krewetki w panierce.
W celu szybszego rozmrożenia krewetek, wrzucamy je do wody.
Krewetki w panierce.
Opanierowane krewetki wrzucamy osobno na głęboki i gorący olej.