Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Krewetki w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.

Krewetki w panierce. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki w panierce.

  • 300g krewetek mrożonych

  • szczypta soli i pieprzu

  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Krewetki w panierce.

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.

Redakcja poleca: