Strona główna Krewetki w panierce

Krewetki w panierce.

Klaudynka - Przepis na: Krewetki w panierce. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Krewetki w panierce.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.


trudność: łatwe
czas:

Krewetki w panierce. - SKŁADNIKI:

  • 300g krewetek mrożonych
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 2 jajka
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół szklanki oleju

Krewetki w panierce. - PRZYGOTOWANIE:

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krewetki w panierce.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Mini pizzerinki Mini omlety z dżemem Pająki na jajkach
Kolorowe szaszłyki Twarożek z wędzonym kurczakiem Kapuściane rogaliki
Pomidory z serem manouri Sałatka z sosem tatarskim Kebab z sosem czosnkowym
Francuskie rożki z grzybami Zapiekane figi z serem i szynką Grzyby leśne zapiekane pod ciastem francuskim

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane