Strona główna Krewetki w panierce

Krewetki w panierce.

Klaudynka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3
Krewetki w panierce.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.


trudność: łatwe
czas:

Krewetki w panierce. - SKŁADNIKI:

  • 300g krewetek mrożonych
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół szklanki oleju

Krewetki w panierce. - PRZYGOTOWANIE:

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krewetki w panierce.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Sałatka brokułowa Sałatka makaronowa z ziołami prowansalskimi
Papryka zapiekana z pomidorami Mini placuszki ziemniaczane z kapustą Szynka rolowana z szynkowara
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Pistacjowy camembert Rolada z pieczarkami
Zakąska z szparagów Pieczarki nadziewane dwoma serami Guacamole na Krakersach z serem pleśniowym HOT

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane