Strona główna Krewetki w panierce

Krewetki w panierce.

Klaudynka - Przepis na: Krewetki w panierce. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 125
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Krewetki w panierce.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Znudziły ci się standardowe potrawy? przepis na szybkie i smaczne, egzotyczne danie.


trudność: łatwe
czas:

Krewetki w panierce. - SKŁADNIKI:

  • 300g krewetek mrożonych
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 2 jajka
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół szklanki oleju

Krewetki w panierce. - PRZYGOTOWANIE:

Krewetki wrzucamy do naczynia z wodą i pozostawiamy do rozmrożenia. Do miski wbijamy jajka, solimy je i rozkłócamy. Krewetki odcedzamy i obtaczamy w jajku. Do drugiej miski sypiemy bułkę tartą i obtaczamy dokładnie krewetki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej. Wrzucamy krewetki pojedyńczo na dobrze rozgrzany, głęboki olej i czekamy aż się zarumienią.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krewetki w panierce.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
 Hamburgery wołowe z salsą pomidorowo-paprykową Pikantne babeczki parówkowe Muffinki na słono z pomidorami
Pomidory z mozzarellą i pastą bazyliową Pomidory Eli faszerowane jajecznicą Sałatka z ananasem
Panini z łososiem Ogórki z musztardą - w słoiki Sałatka z fasolą
Muffiny a'la pizzerinki Francuskie róże Francuskie świderki z kabanosem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane