Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krewetki w sosie imbirowym

         
ocena: 4/5 głosów: 6

Cebule oczyścić i pokroić w krążki. Korzeń imbiru pokruszyć. Wrzucić wszystkie

Krewetki w sosie imbirowym

Składniki:

Krewetki w sosie imbirowym

 

  • 2 posiekane dymki
  • mały kawałek korzenia imbiru
  • 1 łyżka sherry
  • 1 łyżka syropu żeńszeniowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 duże krewetki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krewetki w sosie imbirowym
Cebule oczyścić i pokroić w krążki. Korzeń imbiru pokruszyć. Wrzucić wszystkie składniki poza krewetkami do rondla. Doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 2 min. Krewetki umyć, oczyścić i obrać. Włożyć do rondla i gotować ok 3 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub kuleczkami ziemniaków.

Tagi:

sosy krewetki