katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Krokieciki z pieczarkami z mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dodatek pieczarek do mięsa mielonego urozmaica jego smak. Pieczarki jako farsz są doskonałym dodatkiem do mielonych.

Krokieciki z pieczarkami z mielonego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krokieciki z pieczarkami z mielonego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokieciki z pieczarkami z mielonego
Pieczarki myjemy albo obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym maśle i oprószamy solą czosnkową. Dodajemy też łyżkę tartej bułki, trochę drobno pokrojonej cebuli .Dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy farsz do smaku. Chleb odciskamy i dodajemy do mięsa z resztą drobno pokrojonej cebuli. Wbijamy jajko,wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Odrywamy kawałki masy mięsnej, rozpłaszczamy wilgotną dłonią i nakładamy pieczarkowy farsz. Zawijamy krokieciki i obtaczamy je w tartej bułce, smażymy na rumiano.  
Krokieciki z pieczarkami z mielonego
zdięcie to przedstawia krokieciki z mięsa mielonego z farszem w całości